Kavitacija je priljubljena metoda "raztovarjanja" maščobnih celic s pomočjo ultrazvoka. Nekateri ji pravijo kar nekirurška liposukcija, kar sicer povsem točno, saj naprava maščobe dejansko ne »posesa« iz telesa.

S pomočjo nizko-frekvenčnih ultrazvočnih valov nastanejo nekakšni mirko-mehurčki. Ob poku sprostijo energijo, ki poškoduje membrano maščobne celice.

Vsebina maščobne celice se ne izloči iz telesa, ampak le prenese v medcelično tekočino, od koder gre v jetra ali limfo. Maščobo telo delno lahko telo porabi za energijo, delno pa jo izloči s potenjem in urinom.

 

 

 

Oblikovanje telesa za aktivne

Kavitacijo torej uporabljamo za oblikovaje postave, saj zalogo maščob lahko zmanjšamo na mestih, kjer se prekomerno kopiči oz. nas moti. Je odličen pripomoček za vse, ki ste fizično aktivni in boste "raztovorjeno" maščobo zlahka porabili za aktivnosti.

Postopek ponavljamo enkrat na teden, takrat pa se čim več gibajte, da bo poraba maščobe čim večja, zaužijte pa tudi več vode kot običajno.

Kavitacija je relativno kratek postopek, ki ne zahteva posebnih predpriprav. Maščoba, ki se tekom postopka prenese iz trebuha, nog, zadnjice… potuje v jetra.

Da jetra ne obremenimo preveč in tako povečamo tveganje za zdravje, je kavitacija omejena na 20 minut.

 

Rezultat:

Z enim tretmajem zmanjšamo obseg za 1-3 cm.

Za bolj globinski in "detox" učinek ter bolj učinkovito zmanjšanje celulita, svetujemo kombinacijo z mineralnim povijanjem

Pogoj, da lahko greste na kavitacijo je, da ste zdravi.

Če imate katero od naštetih bolezni ali bolezenskih znakov, vam kavitacijo odsvetujemo: kronične bolezni jeter ali hepatitis, težave z ledvicami ali ledvičnimi kamni, oslabljen imunski sistem, poškodovano tkivo na mestih odstranjevanja maščob, vsadki, brazgotine, tatooji, jemlanje inzulina, tumorji, osteoporoza, srčni spodbujevalnik, proteza kolena ali kolka, nosečnice in doječe mamice.